Panierka z serem pleśniowym nadaje kotletom ciekawego smaku. Polecam.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
podwójny filet z kurczaka
2 jajka
50 g sera pleśniowego
1/2 szklanki bułki tartej
mąka pszenna do oprószenia mięsa
pieprz czarny świeżo mielony
olej rzepakowy do smażenia
sól do smaku
Filet z kurczaka w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i pomieszać z bułką tartą.
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i przekroić wzdłuż, a następnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym i mąką. Kolejno kotlety zamaczać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej ze startym serem pleśniowym.
Smażyć kotlety, na rozgrzanym oleju, po obu stronach na złoty kolor.
Można posolić do smaku, ale nie koniecznie, bo ser jest solony.
Smacznego.
Komentarze