Filet z kurczaka w serowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Panierka z serem pleśniowym nadaje kotletom ciekawego smaku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    2 jajka
    50 g sera pleśniowego
    1/2 szklanki bułki tartej
    mąka pszenna do oprószenia mięsa
    pieprz czarny świeżo mielony
    olej rzepakowy do smażenia
    sól do smaku

Filet z kurczaka w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i pomieszać z bułką tartą.
    Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i przekroić wzdłuż, a następnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym i mąką. Kolejno kotlety zamaczać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej ze startym serem pleśniowym.
    Smażyć kotlety, na rozgrzanym oleju, po obu stronach na złoty kolor.
    Można posolić do smaku, ale nie koniecznie, bo ser jest solony.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy