Filet z kurczaka w kokosowej panierce

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -filet z kurczaka
    -ok. 80 g wiórków kokosowych
    -sól
    -jajko
    -olej słonecznikowy
    -jogurt naturalny

Filet z kurczaka w kokosowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety lekko rozbić, zalać jogurtem naturalnym (2-3 łyżki na filet) i odstawić na 30 min (można ten etap pominąć). Mięso doprawić solą. Na patelni lekko podprażyć płatki kokosowe. W misce roztrzepać jajko. Panierować filety w jajku i wiórkach kokosowych, a następnie smażyć na oleju. Trzeba uważać, żeby ogień nie był zbyt mocny i wiórki na kotletach się nie spiekły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy