Filet z dorsza

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis ten powstał przy okazji przejścia na dietę bezglutenową.

  • 30 min

Składniki:

  • Ryba: Filet z dorsza ze skórą, sól, pieprz, olej rzepakowy

Filet z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pesto: Wszystkie składniki blendujemy na gładki sos
  • 2. Sałatka: Kaszę jaglaną gotujemy al dente i zostawiamy do ostygnięcia. Po tym, dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i mozarelle i mieszamy. Następnie idą zioła wg uznania. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy, dodajemy olej rzepakowy i mieszamy. Podajemy na liściu sałaty rzymskiej.
  • 3. Ryba: Filet wstępnie skrapiamy olejem rzepakowym, hojnie solimy i pieprzymy bezpośrednio przed włożeniem na patelnie. Smażymy na gorącej patelni typu non-stick, na niewielkiej ilości oleju. Smażyć zaczynamy SKÓRĄ DO DOŁU i kontrolujemy stopień jej wysmażenia. Po mniej więcej 3 minutach przewracamy dorsza na drugą stronę, i krótko obsmażamy żeby zamknąć mięso by nam się nie rozpadło

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy