filet w marynacie

0 (0 ocen)

Tak zamarynowane piersi z kurczaka doskonale nadają się na grilla. Można również usmażyć je na patelni. Mięso jest bardzo aromatyczne i ładnie wygląda.

Składniki:

  • filet z kurczaka pokrojony w plastry i lekko rozbity
    olej
    maggi w płynie
    wegeta lub inna przyprawa warzywna
    pieprz
    papryka słodka i ostra
    czosnek pokrojony w plastry (ja daję 2-3 ząbki)
    bazylia
    majeranek

Filet w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych przypraw robimy marynatę. Składniki dodaję "na oko", w zależności czy ktoś lubi bardziej pikantne czy lekko przyprawione dania. Filety obtaczamy w marynacie i zostawiamy na noc(chociaż kilka godzin) w lodówce. Drugiego dnia można smażyć na patelni lub grillować :)

Porady

Marynata nadaje się również do warzyw, np. pokrojonej w plastry cukinii, która zostanie upieczona na grillu.

Komentarze

Podobne przepisy