Fileciki pod pierzynką Jalapeno

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób

Jalapeno to małe papryczki o smaku ostrym, nie każdy lubi ze względu na ostry smak ale jak użyjemy gotowego sosu i połączymy z mięsem, wyjdzie nam pyszne danie .

  • 35 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • • 2 filety z kurczaka
    • 20 dag sera mozzarelli
    • Trochę boczku wędzonego
    • Sos Jalapeno
    • 1 Serek śmietankowy
    • 15 dag sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz
    • 2 łyzki śmietany 36%

Fileciki pod pierzynką jalapeno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta kroimy na duże kawałki.
  • mięso 2. Następnie nacinamy w każdy kawałek mięsa tak jak widać na zdjęciu.
  • boczek,ser 3. Układamy na przemian po paseczku małym boczku oraz sera mozzarella.
  • pieprz 4. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • filety 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • filet 6. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
  • ser 7. Robimy sos: ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • serek 8. Dodajemy serek śmietankowy.
  • sos 9. 5 łyżek sosu Jalapeno
  • przyprawy 10. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • śmietana 11. Dodajemy śmietanę.
  • sos 12. Wszystko dokładanie mieszamy.
  • sos 13. Wyjmujemy mięso z piekarnika i nakładamy sos i jeszcze zapiekamy 10 minut w 180˚C.
  • danie 14. Danie gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy