Faszerowany bakłażan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- mięso zmielić na patelni rozgrzać odrobinę oleju dać mięso mielone smażyć dodać przyprawy tymianek,pieprz,papryki gałkę muszkatołową i posolić do smaku
- bakłażany opłukać przekroić na połówki wydrążyć środek posolić i popieprzyć
- wydrążony środek pokroić w kostkę dodać do mięsa podlać trochę wody gotować do wyparowania wody
2.- kapustę opłukać zalać wodą zagotować odcedzić ponownie zalać wodą i gotować do miękka odcedzić odcisnąć pokroić na mniejsze kawałki dodać do mięsa
3.- pieczarki opłukać pokroić w plasterki podsmażyć na maśle do odparowania wody przyprawić solą i pieprzem dodać do mięsa
- wymieszać doprawić do smaku faszerować bakłażany wstawić do piekarnika nagrzanego 170 stopni na 20 minut
Komentarze