Faszerowane podudzia z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Danie proste i smaczne, jednak trochę pracochłonne

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 podudzi z kurczaka
    3 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    cebula
    4 ząbki czosnku
    natka pietruszki
    sól, pieprz,
    3 łyżki sosu sojowego
    kilka łyżek wody gazowanej

    Do panierowania:
    kilka łyżek bułki tartej
    150g parmezanu
    1 łyżka papryki wędzonej
    kilka łyżek oleju

Faszerowane podudzia z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek delikatnie zdjąć skórę, kość odciąć zostawiając mały kawałek przy samym końcu, mięso oddzielić od kości, zmielić.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać, razem z cebulą przysmażyć na oleju.
    Do zmielonego mięsa dodać bułkę tartą, jajko, sól,pieprz, sos sojowy , posiekana natkę,cebulę z czosnkiem, wodę, dokładnie wyrobić.
    Tak przygotowanym mięsem nadziewać skórki.
  • 2. Do bułki tartej dodać starty parmezan, paprykę, udka smarować olejem, obtoczyć w panierce,
    Ułożyć w naczyniu do zapiekania, piekarnik nagrzać do 180-190 *C , piec około 45 minut.

Komentarze

Podobne przepisy