4 pojedyncze piersi z kurczaka
3 łyżki oliwy z oliwek
suszona papryka słodka i ostra, curry, kurkuma
sól, pieprz
½ czerwonej papryki
½ żółtej papryki
1 mozzarella
½ puszki kukurydzy
1 cebula
liście świeżej bazylii
sól, pieprz
Faszerowane piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi umyć i osuszyć. W każdej piersi zrobić kieszonkę nacinając ją nożem. Natrzeć marynatą(oliwę mieszamy z suszonymi paprykami, curry, kurkumą, solą i pieprzem).
2.Następnie wszystkie składniki na farsz kroimy w kostkę i mieszamy w misce, doprawiając solą i pieprzem.
3.Farszem napełniamy każdą kieszonkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią spożywczą i pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 200°C.
Porady
Propozycja podania z drobno krojoną bazylią z kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Komentarze