Faszerowane piersi z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie do przygotowania.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    3 łyżki oliwy z oliwek
    suszona papryka słodka i ostra, curry, kurkuma
    sól, pieprz
    ½ czerwonej papryki
    ½ żółtej papryki
    1 mozzarella
    ½ puszki kukurydzy
    1 cebula
    liście świeżej bazylii
    sól, pieprz

Faszerowane piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć i osuszyć. W każdej piersi zrobić kieszonkę nacinając ją nożem. Natrzeć marynatą(oliwę mieszamy z suszonymi paprykami, curry, kurkumą, solą i pieprzem).
  • farsz 2. Następnie wszystkie składniki na farsz kroimy w kostkę i mieszamy w misce, doprawiając solą i pieprzem.
  • 3. Farszem napełniamy każdą kieszonkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią spożywczą i pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 200°C.

Porady

Propozycja podania z drobno krojoną bazylią z kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy