Faszerowane pieczarki

  • wyświetlono: 437 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pieczarki można podawać na zimno jak i na ciepło. Ja natomiast uwielbiam takie prosto z piekarnika, polane keczupem.

danusia19671

Składniki

pieczarki duże - 9 szt
mięso mielone - 200 g
tłuszcz
cebula - 1 szt
wegeta
sól i pieprz
ser starty żółty - 2 łyżki
natka pietruszki posiekana - 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane pieczarki

  • 1. Pieczarki opłukać, osączyć, ogonki odciąć pokroić w kostkę.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć razem z pieczarkami na tłuszczu.
  • 3. Mięso mielone przełożyć do miski , dodać wegetę, pietruszkę i przesmażoną cebulkę z pieczarkami, dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
  • Faszerowane pieczarki4. Przygotowaną masą mięsną, faszerować kapelusze pieczarek.
  • 5. Pieczarki układać na wysmarowanej tłuszczem blasze.
  • 6. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez 35 minut.
  • 7. Następnie posypać wierzch pieczarek serem.
  • 8. Wsunąć blachę z powrotem do piekarnika i zapiekać do rozpuszczenia się sera.
    Smacznego !

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimięso mieloneprzystawki

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: kml

Faszerowane pieczarki

Prosta i szybka w przygotowaniu...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: klaudia0318

Pieczarki faszerowane

Pyszna przekąska :)

Pieczarki z serkiem topionym

Dodane przez: Titka1987

Pieczarki faszerowane serkiem topionym

Ciekawy smak pieczarek połączonych...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: RedakcjaPP

Faszerowane pieczarki

Do mięs podaję nie tylko surówki....

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gosi@

Pieczarki faszerowane

Faszerowane pieczarki z dodatkiem...

PIECZARKI FASZEROWANE

Dodane przez: majka190382

PIECZARKI FASZEROWANE

sUPER PRZEKĄSKA ZACHWYCI TWOICH...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.