Faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

Pieczarki można podawać na zimno jak i na ciepło. Ja natomiast uwielbiam takie prosto z piekarnika, polane keczupem.

Składniki:

  • pieczarki duże - 9 szt
    mięso mielone - 200 g
    tłuszcz
    cebula - 1 szt
    wegeta
    sól i pieprz
    ser starty żółty - 2 łyżki
    natka pietruszki posiekana - 3 łyżki

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać, osączyć, ogonki odciąć pokroić w kostkę.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć razem z pieczarkami na tłuszczu.
  • 3. Mięso mielone przełożyć do miski , dodać wegetę, pietruszkę i przesmażoną cebulkę z pieczarkami, dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
  • Faszerowane pieczarki 4. Przygotowaną masą mięsną, faszerować kapelusze pieczarek.
  • 5. Pieczarki układać na wysmarowanej tłuszczem blasze.
  • 6. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez 35 minut.
  • 7. Następnie posypać wierzch pieczarek serem.
  • 8. Wsunąć blachę z powrotem do piekarnika i zapiekać do rozpuszczenia się sera.
    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy