Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym to świetna propozycja na wielkanocny stół.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek,
    1 łyżka majonezu,
    1 łyżka chrzanu żurawinowego,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka oregano,
    szczypiorek.

Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut).

    Studzimy i obieramy.
    Kroimy wzdłóż na pół.
    Wyjmujemy delikatnie żółtka aby nie uszkodzić białek.
    Do żółtek dodajemy majonez, chrzan, zioła i przyprawy.
    Dokładnie mieszamy farsz.
    Łyżeczką wykładamy farsz na białka.
    Posypujemy poszatkowanym szczypiorem.
    Podajemy jako przystawka.
    Smacznego ;)

Porady

Jajka przechowujemy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy