Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym

  • wyświetlono: 70 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym to świetna propozycja na wielkanocny stół.

636 G.P
  • 5 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

5 jajek,
1 łyżka majonezu,
1 łyżka chrzanu żurawinowego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka oregano,
szczypiorek.

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut).

    Studzimy i obieramy.
    Kroimy wzdłóż na pół.
    Wyjmujemy delikatnie żółtka aby nie uszkodzić białek.
    Do żółtek dodajemy majonez, chrzan, zioła i przyprawy.
    Dokładnie mieszamy farsz.
    Łyżeczką wykładamy farsz na białka.
    Posypujemy poszatkowanym szczypiorem.
    Podajemy jako przystawka.
    Smacznego ;)

Porady

Jajka przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkamajonezchrzanfaszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane

Dodane przez: justi2401

Jajka faszerowane pastą z łososia

Jajka faszerowane samodzielnie...

Jajka faszerowane z bekonem

Dodane przez: joanna30

Jajka faszerowane z chrupiącym bekonem

Jajka są nieodzownym elementem...

image-29y46ck

Dodane przez: netia21

Jajka faszerowane z pieczarkami

Super przystawka na każdą okazję,...

Jajka z chrzanem

Dodane przez: Gregorhspeed

Jajka z chrzanem

Idealne na Wielkanocne śniadanie.

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Dodane przez: joanna30

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Pyszne jajka na wielkanocne śniadanie.

jajka faszerowane

Dodane przez: izaa_a

jajka faszerowane z indyjską nutą

bardzo smaczne jajka, a pasty można...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE