FASZEROWANE FILETY Z PSTRĄGA W PANIERCE

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne, zdrowe danie dla smakoszy ryb.

  • 40 min

Składniki:

  • - 2 pstrągi
    - 1 pomidor
    - 1/2 papryki żółtej
    - 4 plastry sera żółtego
    - przyprawa do ryb
    - przyprawa uniwersalna
    - pieprz
    Do panierowania : mąka, jajko, bułka tarta
    Do smażenia : masło, olej

Faszerowane filety z pstrąga w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane filety z pstrąga w panierce 1. Wyfiletować ryby, oprószyć je przyprawa uniwersalna i przyprawą do ryb.
  • Faszerowane filety z pstrąga w panierce 2. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na 4 części, usunąć część nasienną.
    Paprykę pokroić na 4 porcje. Pomidory i paprykę oprószyć przyprawa uniwersalna i pieprzem.
    Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła, usmażyć paprykę i pomidory.
  • Faszerowane filety z kurczaka w panierce 3. Na filety nałożyć usmażone warzywa i po 1 plasterku sera żółtego.
    Złożyć każdy filet na połowę i spiąć wykałaczkami.
  • Faszerowane filwty z pstraga w panierce 4. Do tłuszczu po smażeniu warzyw dodać jeszcze po 1 łyżce oleju i masła.
    Panierować przygotowane filety i smażyć do zrumienienia.
    Podawać na gorąco z ziemniakami i surówką.

Porady

Tak przygotowany pstrąg może być doskonałą przystawką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy