Fasolka z gomashio i dojrzewającą polędwicą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna lekka przystawka.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej
    opcjonalnie marchewka
    łyżka masła
    miód
    gomashio u mnie z siemienia lnianego
    kilka plasterków polędwicy dojrzewającej, możemy również użyć prosciutto
    parmezan
    opcjonalnie skórka z cytryny

Fasolka z gomashio i dojrzewającą polędwicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną fasolkę i pokrojoną w zapałkę marchewkę dusimy na maśle w niewielkiej ilości wody. Dusimy około 10- 15 minut. Fasolka powinna być al-dente. Fasolkę doprawiamy do smaku miodem i gomashio.
  • polędwica 2. Zmrożoną polędwiczkę kroimy na bardzo cienkie plasterki.
  • 3. Fasolkę przekładamy na talerze posypujemy parmezanem i cienko pokrojoną polędwicą oraz startą skórką cytrynową.

Porady

Przepis na polędwicę dojrzewającą: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/carpaccio-po-polsku Przepis na przyprawę gomashio: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gomashio-japonska-sol-sezamowa

Komentarze

Podobne przepisy