Fasolka z cukinią i jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z fasolki obcinamy końcówki,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości-odcedzamy.
Cukinię myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na cienkie paseczki o długości mniej więcej co fasolka.
Umytego i osuszonego pomidora kroimy w ósemki.
2.Na większej patelni rozgrzewamy olej.Wrzucamy cukinię,lekko ją doprawiamy solą i smażymy do lekkiego zwiędnięcia.
3.Następnie dodajemy fasolkę i pomidora. Doprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i smażymy na małym ogniu około 6-7 minut.
4.Po upływie tego czasu robimy dwa wolne miejsca w które wbijamy jajka. Całość posypujemy szczypiorkiem i jeszcze świeżo mielonym pieprzem,przykrywamy pokrywką i smażymy do ścięcia się białek i gotowe.
Podajemy solo lub z czym lubimy.
Smacznego :-)
Komentarze