Fasolka szparagowa w bułce tartej

0 (0 ocen)

Sezonowy przysmak:)

Składniki:

  • fasolka szparagowa
    masło
    bułka tarta
    sól
    cukier
    przyprawa typu vegeta

Fasolka szparagowa w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka szparagowa 1. Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Gotujemy przez ok. 20 min we wrzącej wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedzamy.
  • masło i bułka 2. Na patelni rozpuszczamy masło. Wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy przez ok. 3 min, aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdejmujemy patelnię z palnika.
  • fasolka szparagowa 3. Do bułki dodajemy fasolkę. Wszystko mieszamy i przyprawiamy.
  • fasolka szparagowa 4. Podajemy jako przekąskę, jako dodatek do dania głównego, a nawet jako samodzielne lekkie danie obiadowe:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy