Fasolka szparagowa w bułce tartej

4.99 (160 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

U mnie w domu wszyscy uwielbiają fasolkę przygotowaną w ten sposób a jeszcze z naszej grządeczki to smakuje jeszcze lepiej. Fasolka będzie świetnym dodatkiem do sznycla mielonego lub samodzielna przekąska na obiad. Polecam.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g fasolki szparagowej
    1/2 kostki masła
    6 łyżek bułki tartej
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.99 (160 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Fasolka szparagowa w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Końce fasolki odciąć nożykiem i umyć. Przełożyć do garnka i zalać wodą, posolić. Gotować fasolkę na pół miękko, przełożyć na sitko i przelać zimną wodą. Odcedzić.
  • 2. Masło rozpuścić, wsypać bułkę tartą i chwilkę podsmażyć, uważając aby się nie spaliła. Do miseczki przełożyć odsączoną z wody fasolkę i posypać podsmażoną bułką tartą z masłem, delikatnie potrzepać aby się obrała w panierce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa Warzywa Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować