U mnie w domu wszyscy uwielbiają fasolkę przygotowaną w ten sposób a jeszcze z naszej grządeczki to smakuje jeszcze lepiej. Fasolka będzie świetnym dodatkiem do sznycla mielonego lub samodzielna przekąska na obiad. Polecam.
Fasolka szparagowa w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Końce fasolki odciąć nożykiem i umyć. Przełożyć do garnka i zalać wodą, posolić. Gotować fasolkę na pół miękko, przełożyć na sitko i przelać zimną wodą. Odcedzić.
2.Masło rozpuścić, wsypać bułkę tartą i chwilkę podsmażyć, uważając aby się nie spaliła. Do miseczki przełożyć odsączoną z wody fasolkę i posypać podsmażoną bułką tartą z masłem, delikatnie potrzepać aby się obrała w panierce.
Komentarze