Fasolka szparagowa w bułce tartej

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska z bułką tartą na masełku.Idealna również jako dodatek do obiadu.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej zielonej i żółtej
    sól
    50 g masła
    4 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Fasolka szparagowa w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki.Gotuj w osolonej wodzie przez 15 minut.
    Odcedź fasolkę, odsącz, a na dużej patelni rozpuść masło.
    Do masła dodaj bułkę tartą i smaż do momentu, aż ta lekko się przyrumieni.Następnie dodaj fasolkę.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować