Fasola szparagowa na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tradycyjny obiad w pikantnym wydaniu, który podajemy z jajkiem.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g fasoli szparagowej,
    2 łyżki oleju,
    łyżka mąki tartej
    1/2 łyżeczki papryczki chili
    łyżeczka soli
    jajko

Fasola szparagowa na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasoli odcinamy końcówki. Wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę i gotujemy 15-20 minut.
    Na rozgrzanej patelni wraz z olejem mieszamy bułkę tartą oraz papryczkę chili.
    Na talerz nakładamy fasolę, posypujemy bułką tartą.
    Podajemy z jajkiem sadzonym (u mnie mocno ścięte).

Komentarze

Podobne przepisy