Fasola szparagowa

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszny dodatek do ziemniaczków i nie tylko... Doskonała latem czy też zimą

  • 3 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • fasola szparagowa
    Zalewa:
    1 litr wody
    1 łyżka soli
    1 łyżka cukru do smaku
    2łyżki oleju

Fasola szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę oczyszczam, obcinam końcówki, myję i oparzam wrzątkiem.
  • 2. Następnie przelewam zimną woda i ustawiam na stojąco w słoikach. Składniki zalewy gotuję, zalewam fasolę ułożoną w słoikach, zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia 1 godzinę, drugiego-30 minut, a trzeciego-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy