Farfalle z sosoem szpinakowo- łososiowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie jest bardzo szybkie i bardzo pyszne :)

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g makaron kokardki,
    10 dkg łosoś wędzony plastry,
    10 dkg szpinak mrożony,
    250 ml śmietana 30 %,
    do smaku pieprz

Farfalle z sosoem szpinakowo- łososiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę wlewamy do rondelka, wrzucamy łososia pokrojonego w paski. Gotujemy tak aż śmietanka zgęstnieje.
    Makaron gotujemy al dente wedle opisu na opakowaniu.
  • 2. Do gotującej się śmietanki dodajemy rozmrożony szpinak i redukujemy aż sos zgęstnieje na tyle aby móc go połączyć z makaronik. Doprawić do smaku pieprze. Uwaga - łosoś wędzony jest słony więc nie używajmy soli

Porady

nie sólmy zbyt dużo ponieważ łosoś wędzony sam z siebie jest słony

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy