Chinkali z łososiowym tatarem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolejny raz kuchnia gruzińska zawitała w nasze skromne progi. Teraz do naszych bram zastukał tatar z łososia.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej 650 bio
    1 łyżka masła
    220 ml wrzątku
    500 g tatara z łososia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Chinkali z łososiowym tatarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chinkali z łososiowym tatarem 1. We wrzątku rozpuszczamy masło. Dodajemy do mąki i wyrabiamy na gładko. Rozwałkowujemy na 1 mm, wykrawamy krążki przy pomocy kieliszka do martini.
    Na środek każdego układamy po łyżeczce farszu. W dłoni układamy ciasto z farszem, które ma być poniżej palców. Zaplatamy falbankę wokół farszu.
    Chinkami gotujemy w osolonym wrzątku, 15 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować