Ekspresowy przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki
    - 3 opakowania herbatników
    - 4 suche wafle(andruty)
    - 250g masła
    - 200g cukru pudru
    - 2 jajka
    - 2 łyżki kakao
    - 1 opakowanie budyniu czekoladowego
    - 1/2 łyżeczki olejku waniliowego
    - słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki

Ekspresowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Masło roztopić w rondelku i odstawić do ostygnięcia.Następnie przelać do miski,dodać cukier puder i miksować,stopniowo dodając jajka,budyń,kakao oraz olejek waniliowy.Na końcu dodać dżem.
    2. 3 opakowania herbatników i 2 wafle połamać na drobne kawałki.Dodać je do zawartości miski i wymieszać z masą.Na 1 wafel wyłożyć cały krem kakaowo-herbatnikowy i przykryć drugim waflem,lekko dociskając.
    3.Wafle obciążyć na całej powierzchni,np. deską do krojenia.Następnie całość odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia na ok. 1 godz. Po tym czasie deser można pokroić w kwadraty.
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy