Dżem malinowy

  • wyświetlono: 315 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Z barku czasu i z mnóstwa owoców użyliśmy czegoś szybkiego, bardzo pomocnego w kuchni, tak jak żelatyna.

DSC_1166
  • 180min

Składniki

1 kg malin
150 g cukru trzcinowego
1 opakowanie żelfixu 3:1

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem malinowy

  • Dżem malinowy 1. Owoce dokładnie czyścimy, przekładamy do garnka dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, by owoce puściły sok. Całość mieszamy z żelfixem i zagotowujemy. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiPrzetworyprzetwory z owoców

Komentarze

Podobne przepisy

dżem malinowo - porzeczkowy

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

szybki dżem malinowo - porzeczkowy

lubię wykorzystywać w kuchni sezonowe...

DŻEM MALINOWY Z WANILIĄ

Dodane przez: Magda_Z

DŻEM MALINOWY Z WANILIĄ

Pyszny, bez sztucznych barwników...

Dodane przez: Moniczkuu

DŻEM MALINOWO-JABŁKOWY

Idealny na zimę do śniadania ;)

Dżem malinowo – brzoskwiniowy

Dodane przez: igraszki losu

Dżem malinowo – brzoskwiniowy

Nie ma moim zdaniem fajniejszego...

domowy dżem gruszkowo-malinowy

Dodane przez: ziutula

Domowy dżem gruszkowo-malinowy z szybkowara

Domowy dżem jest najlepszy, przygotowany...

Dżem malinowy z czarną porzeczką

Dodane przez: igraszki losu

Dżem malinowy z czarną porzeczką

Połączenie maliny i czarnej porzeczki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE