Dorsz w ziołach

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przekąska ze smażonego dorsza do chleba.

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z dorsza 1 kg
    pieprz cytrynowy
    bazylia cytrynowa
    tłuszcz do smażenia

Dorsz w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukany,osuszony filet kroimy na kawałki. Każdy kawałek dorsza doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, umieszczamy w pojemniku, zakrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Po tym czasie smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Podajemy do pieczywa lub z ziemniakami i surówką.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy