Dorsz w płatkach migdałowych

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Polędwica z dorsza panierowana w płatkach migdałowych to moja propozycja na smaczny obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • 400 g mrożonej polędwicy z dorsza (4 szt)
    100 g płatków migdałowych
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    sól
    świeżo mielony pieprz
    olej do smażenia

Dorsz w płatkach migdałowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę rozmrozić,dokładnie osaczyć ręcznikiem papierowym,oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące,następnie w jajku i w płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
    Podawać na ciepło z dużą porcją ulubionej sałatki (surówki). Dla bardziej głodnych polecam podać z pieczonymi ziemniakami bądź frytkami.

Komentarze

Podobne przepisy