Dorsz w młodej kapuście

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Wiosenna rybka

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • filet z dowolnej ryby, u mnie dorsz
    1 młoda kapusta
    1 słoik domowych pomidorów z cukinią
    2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami
    przyprawa do ryb
    sól, pieprz

Dorsz w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i wrzucić na roztopiony smalec, podsmażyć aż puści sok i zalać pomidorami z cukinią. Całość gotować aż odparuje większa część płynu. Doprawić do smaku. Rybę pokroić, obsypać przyprawą do ryb i ułożyć na kapuście, po 5 minutach odwrócić i gotowe :)

Komentarze

Podobne przepisy