dorada z figami i rozmarynem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Dorada najsmaczniejsza jest pieczona z rusztu , polana oliwą z oliwek i skropiona sokiem z cytryny

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Dorada 2 sztuki
    liście laurowe 3 sztuki
    rozmaryn świeży 3 gałązki
    cytryna 1 sztuka
    figi 5 sztuk
    przyprawa do ryb 3 łyżeczki
    oliwa z oliwek do smażenia
    cebula 1 sztuka

Dorada z figami i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. świeżą doradę , umyć i wypatroszyć ,cebulę obrać i pokroić w pióra ,rybę posypać przyprawą skropić sokiem z cytryny ,na rybę położyć plastry cytryny ,liść laurowy, oraz plastry cebuli, figi świeże obrać ze skórki i wraz z rozmarynem nafaszerować rybę , odstawić na 3 godz. następnie smażyć na rozgrzanej oliwie.podawać na ciepło skropioną oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy