Dorada najsmaczniejsza jest pieczona z rusztu , polana oliwą z oliwek i skropiona sokiem z cytryny
1 godz. 10 min
Składniki:
Dorada 2 sztuki
liście laurowe 3 sztuki
rozmaryn świeży 3 gałązki
cytryna 1 sztuka
figi 5 sztuk
przyprawa do ryb 3 łyżeczki
oliwa z oliwek do smażenia
cebula 1 sztuka
Dorada z figami i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.świeżą doradę , umyć i wypatroszyć ,cebulę obrać i pokroić w pióra ,rybę posypać przyprawą skropić sokiem z cytryny ,na rybę położyć plastry cytryny ,liść laurowy, oraz plastry cebuli, figi świeże obrać ze skórki i wraz z rozmarynem nafaszerować rybę , odstawić na 3 godz. następnie smażyć na rozgrzanej oliwie.podawać na ciepło skropioną oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Komentarze