Domowy cukier waniliowy

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Podarujmy go osobie, która ceni sobie dobry smak. Taka osoba z pewnością doceni ten aromatyczny prezent.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - drobny cukier: 2.5 szklanki
    - mięsista laska wanilii (o długości 17cm): 1 sztuka

Domowy cukier waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier wsypać do słoika.
  • 2. Z przygotowanego cukru odsypać niewielką ilość do moździerza.
  • 3. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż. Końcówką noża zeskrobać nasionka i dodać je do cukru w moździerzu. Rozetrzeć i przesypać do słoika. Wymieszać.
  • 4. Przeciętą laskę wanilii również umieścić w słoiku i szczelnie go zamknąć.
  • 5. Cukier nabiera właściwego aromatu po około dwóch tygodniach przechowywania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy