Domowy budyń z cherimoya

  • wyświetlono: 173 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ulubiony deser z dzieciństwa z tropikalna nutą.

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki


- mleko: 1.75 szklanki
- mąka ziemniaczana: 3 łyżki
- cukier: 4 łyżki
- masło: 1 łyżka
- owoc cherimoya: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy budyń z cherimoya

  • 1. Owoc cherimoya obieramy ze skórki, dokładnie usuwamy pestki i kroimy miąższ na kawałki. Do miąższu dodajemy ¼ szklanki mleka i całość dokładnie miksujemy blenderem. Gdy płyn będzie jednolity dodajemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy.
  • 2. Resztę mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i do wrzącego mleka dodajemy mleko z cherimoya i mąką. Cały czas mieszając gotujemy budyń póki nie zacznie gęstnieć. Wtedy dodajemy masło, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 15 – 20 sekund.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zima

Komentarze

Podobne przepisy

image-16bswkq

Dodane przez: Ania_L

Domowy budyń waniliowy

Nie ma nic lepszego niż kremowy...

Domowy budyń waniliowy z sałatką owocową

Dodane przez: kasiac

Domowy budyń waniliowy z sałatką owocową

Wspaniały, lekki deser idealny...

Dodane przez: nnikunia

Budyń domowy do mas. Masa budyniowa

Domowy budyń idealny do mas budyniowych.

Budyń domowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Domowy budyń

prosty,szybki i pyszny jak najbardziej...

pyszny :)

Dodane przez: beciiaaa

Domowy budyń malinowy

Pyszny domowy budyń. Rewelacyjny...

Budyń

Dodane przez: ilka

Domowy budyń waniliowy

Domowy najlepszy:)