Domowe trufelki

0 (0 ocen)

Przepyszny pomysł na świąteczny prezent.

Składniki:

  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
    1/2 szklanki suszonych śliwek
    1/2 szklanki orzechów włoskich
    1/2 szklanki daktyli
    1/2 szklanki kakao
    1 łyżka miodu
    2 łyżki wódki
    dodatkowo:
    20 dag polewy czekoladowej

Domowe trufelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • domowe trufelki 1.
    śliwki i daktyle oczywiście bez pestek przełożyć do dzbanka robota, dodać orzechy, miód, kakao oraz alkohol, całość dokładnie zmiksować.
  • domowe trufelki 2. Kiedy masa będzie dobrze zmiksowana uformować z niej małe kuleczki mi wyszło 22 szt i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
  • 3. Polewę rozpuścić i kolejno maczać w niej schłodzone kuleczki, odłożyć na kratkę, aby dobrze zastygły ja swoje trufelki dodatkowo ozdobiłam cienkim paseczkiem z lukru i pudrową śnieżynką.
    Przechowywać w chłodnym miejscu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy