Domowe schabowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i domowe schabowe z piersi kurczaka. Panierowane tradycyjne w jajku i bułce tartej. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1 jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Domowe schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe schabowe 1. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy ostrym nożem na cienkie plastry i rozbijamy na odpowiednią grubość.
    Do miseczki wybijamy jajko i dodajemy sól oraz pieprz, mieszamy widelcem, a do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Rozbite plastry mięsa obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy