Rolady schabowe ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokroić na plastry, opłukać wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Zrobić marynatę z oleju, sosu sojowego czosnku, ziół prowansalskich oraz pieprzu i soli.
Natrzeć nim kotlety i zostawić w chłodnym miejscu do 2 godzin.
Szpinak rozmrozić odcisnąć nadmiar wody.
Podsmażyć na maśle dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylie, pieprz i soli do smaku.
Kotlety wyjąc rozłożyć, na każdym kotlecie rozsmarować szpinak, nałożyć po grubszym plasterku mozzarelli, zwinąć.
Następnie obtaczać w jajku oraz panierować bułce tartej z dodatkiem mąki.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami oraz surówką lub z tym kto co lubi.
Komentarze