Domowe rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Ubijamy pianę z 6 białek, gdy zdobędą odpowiednią sztywność dodajemy cukier, miksujemy. Następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Gdy masa się połączy wyłączamy mikser i wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia cały czas mieszając drewnianą łyżką. Całość wylewamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 C
Masa:
W czasie gdy biszkopt jest w piekarniku robimy masę. W misce ucieramy masło z cukrem pudrem i mlekiem w proszku. Ubijamy pianę z 3 jaj i dodajemy do masy. W momencie gdy składniki się połączą wsypujemy migdały oraz wiórki kokosowe. Taka masę ucieramy jeszcze przez kilka minut. Po wyjęciu biszkoptu z piekarnika odstawiamy go aby przestygł, następnie wykładamy masę na wierzch i umieszczamy go w lodówce na ok. 30 minut. Smacznego ;)
Porady
Gdy masa jest za rzadka dodajemy więcej mleka w proszku, ja osobiście preferuje Łaciate ma oryginalny smak.
Komentarze