Domowe musli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepis na domowe musli, które doskonale wpasuje się do każdego śniadania.
Zdrowe i banalne w wykonaniu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.5 szklanki płatków owsianych
    0.5 szklanki obrębów żytnich
    0.5 szklanki otrębów pszennych
    0.5 szklanki słonecznika
    0.5 szklanki orzechów (np. Włoskich, laskowych, fistaszków)
    0.5 szklanki sezamu
    0.5 szklanki migdałów
    Siemię lniane
    1 łyżka oleju
    2 łyżki miodu

Domowe musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe musli 1. Wszystkie składniki poza siemieniem lnianym przełóż do miski. Wymieszaj z miodem i olejem. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Musli piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Co jakiś czas przemieszaj.
    Po wyjęciu z piekarnika dodaj siemię lniane.

Porady

Można podawać ze świeżymi owocami, czekoladą i innymi dodatkami. Ilość składników mozna dowolnie zmieniać według smaku. Zapraszam na mojego bloga: http://ciasteczkowoblog.blogspot.com/?m=1

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy