1.1. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Orzechy i migdały posiekać i razem z płatkami owsianymi i pestkami wsypać do miski.
2. Miód delikatnie podgrzać z masłem, wlać do miski i wszystko delikatnie mieszać łyżką. Kiedy wszystkie orzechy będą delikatnie sklejone wyłożyć je na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i na koniec posypać cynamonem. Piec przez 15 - 20 minut, od czasu do czasu mieszając, żeby mieszanka się nie przypaliła i przypiekła równomiernie.
3. Upieczone orzechy wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia. Kiedy przestygną połamać, dodać suszone owoce i dokładnie wymieszać. Przesypać do szczelnego słoja. Można podawać z jogurtem, mlekiem lub świeżymi owocami.
Porady
Musli można modyfikować w zależności od upodobań - np. dodać cukier waniliowy, inne ulubione pestki i suszone owoce.
Komentarze