Domowe crossianty

  • wyświetlono: 142 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Domowa wersja tradycyjnych francuskich rogalików. Szybkie i łatwe.

Honorata Kielczyk
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

350 g gotowego ciasta francuskiego
100 g kremu czekoladowego
50 g czekolady mlecznej

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe crossianty

  • 1. Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Wyjmujemy z opakowania. Ciasto dzielimy na średnie trójkąty.Po środku każdego trójkąta układamy po małej łyżce kremu lub marmolady. Każdy trójkąt zawijamy od dłuższego boku. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 190 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy. W czekoladzie maczamy końcówki naszych rogalików.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieczekoladaDesersłodkościrogalikikuchnia francuskakrem czekoladowykuchnia europejskarogaliki z czekoladąrogaliki z kremem czekoladowymcrossiantydomowe crossianty

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe ciastka Oreo

Dodane przez: akrobatka22

Domowe ciastka Oreo

Zrobienie domowych ciastek Oreo...

image-0qw85xc

Dodane przez: anula-d

Domowe ciasteczka (kruche)

idealne do herbaty

Ciastka pieguski

Dodane przez: weronia1991

Domowe ciastka pieguski (bezglutenowe)

Większość z Nas lubi sobie zjeść...

wafelek princessa

Dodane przez: anette08

DOMOWY WAFELEK PRINCESSA

Maksymalnie kokosowy, delikatnie...

Domowe bajaderki

Dodane przez: bietka

Domowe bajaderki

Pyszne ciasteczka, które można...

Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie

Dodane przez: akrobatka22

Domowe ciastka Delicje

Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE