Domowe Croissanty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Croissanty w ostatnim czasie stały się bardzo modne. W sumie to nie dziwię się. Są to pyszne rogaliki na bazie ciasta francuskiego z przeróżnymi dodatkami. Moją ulubioną wersją są oczywiście croissanty z dodatkiem czekolady. Jednak czemu nie upiec domowych rogalików francuskich. Wersja domowa pysznych croissantów jest naprawdę prosta i pozwala na dodawanie i bawienie się smakami. Croissanty doskonale smakują same, jak i z dodatkiem masła czy dżemu. Polecam nie tylko na śniadanie!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki bez dodatków:
    300 g ciasta francuskiego(1 opakowanie)
    50 g czekolady(1/2 tabliczki)
    Składniki(wersja z dodatkami):
    300 g ciasta francuskiego(1 opakowanie)
    100 g marmolady lub kremu czekoladowego
    50 g czekolady(1/2 tabliczki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Ciastka Rogaliki

Domowe croissanty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepis na ciastka bez dodatków: Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Wyjmujemy z opakowania. Ciasto dzielimy na średnie trójkąty. Każdy trójkąt zawijamy od dłuższego boku. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 190 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy. W czekoladzie maczamy końcówki naszych rogalików.
    Przepis na ciastka z dodatkami: Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Wyjmujemy z opakowania. Ciasto dzielimy na średnie trójkąty.Po środku każdego trójkąta układamy po małej łyżce kremu lub marmolady. Każdy trójkąt zawijamy od dłuższego boku. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 190 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy. W czekoladzie maczamy końcówki naszych rogalików.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować