Domowe Burgery - Zdrowe i Wegetariańskie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Domowe bułki do hamburgerów, do tego sojowe kotlety, wybrane przez nas dodatki i domowe wegetariańskie burgery gotowe.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 lub więcej bułek do burgerów
    4 kotlety sojowe (lub kotlety mielone do hamburgerów)
    Ogórek świeży/ kiszony/ konserwowy
    Pomidor
    Żółty ser
    Sałata (u mnie bazylia :) )
    Sos pomidorowy lub w ostatecznym wypadku keczup
    Opcjonalnie wykałaczki lub patyczki do szaszłyków

Domowe burgery - zdrowe i wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety sojowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (Ja moje przygotowałam w jajku i w mące kukurydzianej). Bułki przekrajamy na pół. Dolną część smarujemy sosem pomidorowym i w dowolnej kolejności kładziemy kotleta, ser, sałatę, pomidora, ogórka lub co kto lubi. Na końcu przykrywamy górną częścią bułki, opcjonalnie wbijamy patyczek i zdrowy hamburger gotowy :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy