Domowe bułki do hamburgerów, do tego sojowe kotlety, wybrane przez nas dodatki i domowe wegetariańskie burgery gotowe.
15 min
Składniki:
4 lub więcej bułek do burgerów
4 kotlety sojowe (lub kotlety mielone do hamburgerów)
Ogórek świeży/ kiszony/ konserwowy
Pomidor
Żółty ser
Sałata (u mnie bazylia :) )
Sos pomidorowy lub w ostatecznym wypadku keczup
Opcjonalnie wykałaczki lub patyczki do szaszłyków
Domowe burgery - zdrowe i wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety sojowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (Ja moje przygotowałam w jajku i w mące kukurydzianej). Bułki przekrajamy na pół. Dolną część smarujemy sosem pomidorowym i w dowolnej kolejności kładziemy kotleta, ser, sałatę, pomidora, ogórka lub co kto lubi. Na końcu przykrywamy górną częścią bułki, opcjonalnie wbijamy patyczek i zdrowy hamburger gotowy :)
Komentarze