Domowa pieczeń Kasi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa ta jest całkowicie moim samodzielnym przepisem. Uwielbiam eksperymentować w kuchni i łączyć przeróżne smaki to moja pasja :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg mięsa mielonego wieprzowego, 3 ząbki czosnku, 4 jajka, 3 ogórki konserwowe, sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa mielona, majeranek, bazylia, oregano, 2 łyżki bułki tartej, 6 łyżek oleju.

Domowa pieczeń kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Do mięsa dodaje sól, pieprz, bułkę tartą, zmielony czosnek, 1 jajko i przyprawę do mięsa mielonego. Małą foremkę (taką jak na ciasto keks) wykładam folią aluminiową polewam spód 3 łyżkami oleju, wykładam połowe mięsa, ogórek pokrojony na ćwiartki układam tak aby jajka które wjele miały swoje miejsce oddzielone ogórkami. Na tak przygotowana pierwszą część nakładam delikatnie pozostałe mięso tak aby jajka się nie rozlały. Wierzch polewam pozostałymi 3 łyżkami oleju posypuje przyprawami: kilka ziarenek ziela angielskiego, liściem laurowym, majerankiem, bazylią, oregano i mieloną gałką muszkatołową. Piekę w piekarniku 50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)

Porady

Bardzo fajnie smakuje podane z sosem pieczeniowym ciemnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy