Domowa galaretka truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na domową galaretkę truskawkową. Mnóstwo smaku w niewielkiej liczbie składników.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mrożonych truskawek(można użyć świeżych)
    1/4 szkl wody
    2 łyżki cukru
    2 łyżki żelatyny

Domowa galaretka truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki przekładamy do garnka i posypujemy cukrem. Zostawiamy do rozmrożenia-najlepiej poprzedniego dnia wieczorem. Do rozmrożonych truskawek dolewamy wodę i zagotowujemy. Gotujemy ok. 5 minut i zdejmujemy z ognia. Dodajemy żelatynę do gorących truskawek i mieszamy tak długo aż się rozpuści. Następnie blendujemy aż galaretka będzie gładka i przelewamy do naczyń w których będziemy ją jeść. Odstawiamy do stężenia. Podajemy z jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy