Domowa czekolada

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealna do deserów ciast i napojów.. Kremowa, delikatna.. Po prostu rozpływa się w ustach..

  • 10 min

Składniki:

  • -1 kostka margaryny lub masła
    -5 łyżek mleka
    -30 dkg kakaa

Domowa czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy w garnku, dodajemy kakao (cały czas mieszając) następnie mleko. Zagotować i czekolada jest już gotowa. Po wystudzeniu zgęstnieje. Tak powstaje ok szklanka pysznej czekolady

Porady

Wersja w przepisie jest czekoladą gorzką, według mnie idealną do ciast, można dodać cukier do smaku orzechy czy suszone owoce. W zależności od konsystencji i smaku można modyfikować proporcje mleka i kakaa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy