Dip szczypiorkowy

0 (0 ocen)

Podawać do pieczonych warzyw lub mięsa z grilla

Składniki:

  • 1 szklanka jogurtu greckiego
    0,5 szklanki majonezu
    Pęczek dymki ze szczypiorkiem
    Łyżeczka soku z cytryny
    Sól
    Pieprz biały
    Szczypta cukru

Dip szczypiorkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Dymkę ze szczypiorkiem dokładnie umyć, osuszyć. Odciąć brzydkie końcówki. Szczypior posiekać grubiej, cebulki drobniej. Do miski wrzucić 1 szklankę jogurtu greckiego, dodać pół szklanki majonezu, doprawić solą i pieprzem białym, dodać łyżeczkę soku z cytryny i szczyptę cukru. Dokładnie wymieszać. Dodać cebulki i szczypior, troszkę odłożyć do dekoracji, wymieszać. Dip nałożyć do miseczek, każdą porcję posypać odłożonym wcześniej szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy