Deser ryżowy na zimno

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robienie i dekoracja słodkości to moja pasja.

Składniki:

  • ● puszka brzoskwiń w syropie
    ● 300 ml mleka
    ● 12 dag ryżu
    ● 8 dag cukru
    ● łyżka cynamonu
    ● cukier waniliowy

Deser ryżowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż płuczemy kilka razy w zimnej wodzie i gotujemy bez soli 10 minut. Odcedzamy.
  • 2. Wlewamy mleko, dodajemy połowę cukru, cukier waniliowy i cynamon. Często mieszając, gotujemy, aż mleko odparuje.
  • 3. Brzoskwinie osączamy i delikatnie ścinamy spody, aby były stabilne. Połówki brzoskwiń obficie napełniamy ryżem i dowolnie dekorujemy. Oprószamy cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy