Deser jagodowy z gorzką czekoladą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i szybki deser. Delikatny w smaku, jak chmurka. Gorzka czekolada przełamuje kwaśność jagód. Idealne połączenie sezonowych jagód z czekoladą.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 opakowanie bitej śmietany typu śnieżka
    - 125 ml mleka
    - 4 łyżki rozgniecionych jagód kamczackich
    - 5 kostek gorzkiej czekolady

    Dekoracja:
    - 1 opakowanie bitej śmietany typu śnieżka
    - 100 ml mleka
    - 2 łyżeczki soku z jagód kamczackich

Deser jagodowy z gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszystość. Czekoladę ścieramy na tarce. Rozgniecione jagody i czekoladę dodajemy do bitej śmietany i mieszamy. Masę przekładamy do szklaneczek.
  • 2. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszystość. Dodajemy sok z jagód i mieszamy. Bitą śmietanę przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką. Deser dekorujemy bitą śmietaną. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy