Delikatne pulpety z pokrzywą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne połączenie schabu i szynki wieprzowej z dodatkiem jakże zdrowej pokrzywy stanowi syty i wartościowy posiłek.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 600 g szynki wieprzowej
    600 g schabu bez kości
    1,5 twardej czerstwej kajzerki
    1 duża cebula
    2 garście suszonej pokrzywy
    3 jajka M
    sól, pieprz

Delikatne pulpety z pokrzywą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsa myjemy, kroimy na kawałki i dwukrotnie mielimy w maszynce. Kajzerkę kroimy na kawałki i również przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę obieramy, myjemy i siekamy na drobno, dodajemy do mięsa. Dodajemy resztę składników i dokładnie wyrabiamy masę aż będzie jednolita. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety i wrzucamy na wrzątek. gotujemy ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy