Delikates drobiowy

0 (0 ocen)

bardzo smaczna, domowa wędlinka

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    3 łyżki przyprawy kebab - gyros
    4 łyżki żelatyny

Delikates drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć a następnie pokroić w większą kostkę. Następnie pokrojone mięso posypać przyprawą i żelatyną i dokładnie wymieszać. Przełożyć do woreczka (do gotowania wędlin lub w rękaw do pieczenia mięsa). Szczelnie zamknąć. Włożyć do szynkowara i zamknąć. Odstawić do lodówki na całą noc. Rano wyjąć szynkowar z lodówki i odstawić na 2 godziny, żeby doszedł do temperatury pokojowej. Wstawić do garnka, zalać wodą 1 cm poniżej krawędzi i włączyć gaz. Parzyć w temperaturze 90 st C przez 90 minut. Po tym czasie odstawić do ostygnięcia a następnie włożyć na całą noc ponownie do lodówki. Wyjąć delikatnie z szynkowara i z folii i szyneczka gotowa do spożycia.

Komentarze

Podobne przepisy