mielone świeże(wieprzowo-wołowe),sałatka meksykańska w sloiku firmy Pudliszki,papryka w proszku,ogórek kiszony,papryka konserwowa do smaku,pieczarki,cebulka,sos ciemny do pieczeni,pieprz,przyprawa do miesa mielonego,olej
Danie meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z miesa mielonego formujemy nie duze kulki miesne obtaczamy w przyprawie do mielonego i obsmazany na oleju,w garnku.
pieczarki i cebulke wrzucamy do kuleczek mięsnych-smazymy podlewamy wodą i na małym ogniu miesko się pichci.dodajemy ogoreczka kiszonego pokrojonego w kostke i papryke konserwowa pokrojona w kostkę .jak nam sie podgotuje dajemy warzywa ze słoika.gotujemy dodajemy sol,pieprz,moze byc np pare kropelek tabasco jak ktos lubi pikantnie.na koniec dajemy sos pieczeniowy....i gotowe!!!!!
Komentarze