Czekoladowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margaryne utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo żółtka i po łyżce ubitych białek. Resztę składników wymieszać i dodawać stopniowo do masy, miksować na gładką masę. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 40 min w nagrzanym piekarniku do 180 stopmni.
Po ostygnięciu przekroić ciasto na pół.
2.Przygotować masę: w garnku żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki. W drugiem garnku ugotować mleko, zalać przygotowaną masę i ugotowac budyń. Przestudzony budyń dodać do masła utartego z cukrem wanilinowym.
3.Przełożenie caista:
Na połowe masy wyłożyć 3/4 masy budyniowej. Przykryć resztą ciasta, wierzch i boki posmarować pozostałą masą budyniową i posypać wiórkami kokosowymi.
Porady
Ciasto przechowywać w lodówce.
Forma do ciasta : tortownica o średnicy 24 cm.
Komentarze