Cynamonowe naleśniki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cynamon jest nie tylko w nadzieniu, ale i w cieście. To pomysł babci Krysi, która smażyła naleśnikidla wszystkich dzieci w rodzinie.

Składniki:

  • Ciasto: 2 szklanki mąki
    ● 1 jajko
    ● 1/2 szklanki mleka
    ● 3 łyżeczki cynamonu
    ● szczypta soli
    ● 1/3 łyżeczki cukru waniliowego
    ● tłuszcz
    Nadzienie: 300 g serka śmietankowego
    ● garść rodzynek
    ● 2 łyżeczki cynamonu
    ● cukier waniliowy
    ● jogurt naturalny
    ● cukier puder

Cynamonowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy,
    wlewając tyle wody, by
    było półpłynne. Dodajemy cynamon.
    Na natłuszczonej patelni
    smażymy naleśniki.
  • 2. Serek mieszamy z rodzynkami,
    cynamonem i cukrem
    waniliowym. Masę rozsmarowujemy
    na naleśnikach, zwijamy.
    Podsmażamy do zrumienienia
    z obu stron. Gorące
    polewamy jogurtem wymieszanym
    z cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Komentarze

Podobne przepisy