Cukinia słodko- kwaśna

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 małe młode cukinie
    2 czerwone cebule
    3 łyżki octu
    3 łyżki cukru
    3 łyżki oleju
    Natka pietruszki
    ew sól i pieprz

Cukinia słodko- kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia słodko- kwaśna 1. Cukinię razem ze skórką pokroić w plastry.
    Czerwoną cebulę pokroić w kosteczkę.
    Cukinię włożyć do pojemniczka, dodać cebulę i natkę, ocet, olej i cukier i ew. doprawić solą i pieprzem.
    Zamknąć i wstawić do lodówki na 2 godziny, aby smaki się połączyły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy