Cream-cheese brownie

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie słodkiego czekoladowego ciasta z lekko słonym serkiem. Pychota!

Składniki:

  • 2 jajka,
    125g gorzkiej czekolady,
    125g masła,
    150g brązowego cukru,
    laska waniilii,
    75g mąki pszennej,
    szczypta soli,
    200g serka śmietankowego np. Philadelphia.

Cream-cheese brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe cream-cheese brownie 1. Czekoladę połamać na kawałki, stopić wraz z masłem i ostudzić. Całe jajka ubić z cukrem dodać nasiona wanilii. Dodać przestudzoną masę czekoladową, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli. Połączyć z czekoladą masą. Serek śmietankowy pociąć w bardzo cienkie kawałki.
  • surowe cream-cheese brownie2 2. Formę w kształcie serca natłusćić i oprószyć bułką tartą. Wylać połowę czekoladowego ciasta. Rozłożyć pokrojony serek, zalać resztą ciasta, dokładnie rozsmarować i wyrównać wierzch. Piec ok. 20min w temp. 180st. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy